FACEBOOK hello[kukac] budapesti-szobafestes.hu + 36 20 313 7268

Pocsai György szobafestő, tapázó mester. © 2017 Minden jog fenntartva.
Jogi nyilatkozat

Design: Borsi Zsolt

SZOBAFESTÉS-MÁZOLÁS BUDAPESTEN
HÍVJON MOST! 06 20 313 7268

Segíthetünk?SzolgáltatásainkÁrajánlatMiért mi?Kapcsolat
Árajánlatot szeretnék kérni!

Könnyű papírtapéták: Egyrétegű - szimplex - sima felületű, egyszínű vagy nyomott mintás tapétaféle. Egyre kevésbé használatos, napjainkban.

Nehéz papírtapéták:
Két vagy többrétegű - duplex - dombor nyomott tapéták. Színtartóak, de nem moshatóak, dörzs állóságuk gyenge. Változatos színekben és mintázattal készülnek.Papír tapéták - Makulatúra tapéták - aljzattapéták  

Alapfelületként készítjük, nehéz tapéták alá, illetve különböző falfestési eljárások alá, amennyiben kisebb dilettáló repedések &aaszükség.

Vinyl tapéták
kétrétegű, mosható, dőrzsálló - jelenleg a legfejlettebb tapétaféle.

Textil tapéták
vastagabb anyagával és sűrűbb textúrájával elfedi a falak kisebb egyenetlenségeit.

Festhető tapéták
falak egyenetlenségeit jól takarja, hőszigetelő képességgel rendelkeznek, látványosan és fantáziadúsan díszíthetők.


Fűrészporos tapéta
melynek lényege, hogy többször is átfesthető, jól kombinálhatóak épületdíszítő elemekkel, egyéb tapétákkal, falburkoló anyagokkal.

Vlies tapéta
Speciális növényi rost alapú környezetbarát, textiltapéta, mely fali ragasztásos technikával ( a tapétaragasztót a tapétázandó felületre kell felvinni )és átitatódási idő nélkül felragasztható, így a vele való munka nagyon egyszerű.

Kiváló alaktartó tulajdonságú, mosható, rendkívül strapabíró és kopásálló tapéta. Rugalmas, erős anyag, ezért kisebb mozgások hatására nem reped el. Különösen ajánlott tetőtéri helyiségek tapétázására, ahol a gipszkarton mozgások miatt apró repedések keletkezhetnek. Eltávolítása rendkívül könnyű, szárazon lehúzható a falról.

Tapétázás


A tapéta vagy falikárpit, a felület díszítő jellegű burkolására, illetve védelmére alkalmas. A mintázás, a textúra és a szín, folyamatosan a kor divatját követte.

A tudomány mai állása szerint a tapéta, Kr.e. 200 évvel a kínaiaktól származik, akik rizspapírral burkolták falaikat.

Majd a VIII. században, egy arab fogságba esett kínai által, kezdték el terjeszteni az arabok Európában a papírkészítés tudományát. Először lenszálakból és bambuszból kezdtek papírt készíteni. Körülbelül a XII. századra már egész Európában elterjedt a papírkészítés tudománya. Hazánkban, a II. világháború után kezdett elterjedni.

Ma már rendkívül széles szín, stílus, textura, minta és eljárások alapján válogathatunk, pénztárcánkhoz mérten.